Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 3.6 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Shumëzoni binomet dhe silleni rezultatin në trajtë më të thjeshtë.

  1. (x5)(x4)(x-5)(x-4)
  2. (x8)(x7)(x-8)(x-7)
  3. (x6)(x8)(x-6)(x-8)
  4. (x2)(x3)(x-2)(x-3)
  5. (x3)(x7)(x-3)(x-7)
  6. (x6)(x9)(x-6)(x-9)
  7. (x11)(x2)(x-11)(x-2)
  8. (x8)(x10)(x-8)(x-10)