Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 3.6 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Shumëzoni binomet dhe silleni rezultatin në trajtë më të thjeshtë.

  1. (x1)2(x-1)^2
  2. (x7)2(x-7)^2
  3. (x4)2(x-4)^2
  4. (x13)2(x-13)^2