Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 3.7 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

  1. Ana eci xx km me shpejtësi 2020 km/h. Shprehni në varësi të xx-it shprehjen që jep kohën që i duhet Anës të bëjë këto xx km.
  2. Ana bëri edhe 2x2x km të tjera me shpejtësi 3030 km/h. Shkruani një shprehje që jep kohën e përgjithshme që i duhet Anës për të bërë të gjithë udhëtimin. Silleni atë në trajtë më të thjeshtë dhe tregoni që ajo është e barabartë me 7x60\dfrac{7x}{60}.