Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 3.8 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Gjeni vlerën e shprehjeve, nëse a=5a=5 dhe b=2b=-2.

  1. a2+b2a^2+b^2
  2. 5a6b5a-6b
  3. 4ab\dfrac{4a}{b}
  4. 2a2+b2a^2+b