Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 3.8 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Kryeni shumëzimin e binomeve dhe thjeshtoni shprehjet:

  1. (x+7)(x+2)(x+7)(x+2)
  2. (x6)(x+3)(x-6)(x+3)
  3. (x+1)(x2)(x+1)(x-2)
  4. (x5)(x9)(x-5)(x-9)
  5. (x+4)2(x+4)^2
  6. (x2)2(x-2)^2