Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 9B në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Një trekëndësh e ka perimetrin 6x6x cm. Gjatësitë e brinjëve të trekëndëshit janë xx, x+2x+2, x+4x+4 cm.

  1. Shkruani një ekuacion që lidh perimetrin e trekëndëshit me gjatësitë e brinjëve të tij.
  2. Zgjidhni ekuacionin dhe gjeni gjatësitë e brinjëve të trekëndëshit.