Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Ushtrime 14 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Një aliazh metali është formuar nga bakri dhe plumbi në raportin 3:53:5.

  1. Në qoftë se një bllok aliazhi përmban 3,6 kg bakër, sa plumb përmban ai?
  2. Një bllok tjetër aliazhi ka masën 6,24 kg. Sa është masa e: i) bakrit? ii) plumbit në këtë bllok?